REUTERS

Російські спецслужби вербують представників українських патріотичних організацій та вводять до їхнього складу своїх агентів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві.

Читайте такожВ Одесі планувалась фейкова "акція" проти "утисків" болгар, профінансована Кремлем - СБУ

Відео дня

"Ми бачимо цілу систему, це не є поодинокі випадки в якомусь конкретному місці чи акція, присвячена якійсь конкретній події. Ми бачимо системну роботу цих (російських) спецслужб. Одним з таких протестних ініціаторів так званих акцій на території нашої держави є лідер (радикальної організації) "Наждак" Микола Дульський, який на сьогодні переховується в Москві", - заявив голова СБУ.

"Я не хочу звинувачувати усіх представників "Наждака", які продовжують діяти в місті Києві, брати участь у громадсько-політичному житті столиці України, я хотів сказати, що традиційно спецслужби на сьогодні ворожої для нас країни використовують такий метод як вербовку з числа патріотично налаштованих громадян своїх агентів. Інший варіант – це введення своїх джерел у патріотичне середовище", - сказав Грицак.

Як повідомляв УНІАН, працівники СБУ встановили, що замовником реалізації протиправного задуму російських спецслужб є лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Зокрема, мова йде про обстріл Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку та синхронізовану з ним у часі спробу перекриття траси "Львів – Рава-Руська".