Гриневич взяла участь в урочистостях з нагоди ювілею університету / фото oda.zt.gov.ua

Житомирський національний агроекологічний університет сьогодні, 2 червня, відзначає своє 95-річчя; зі святом колектив привітала в рамках робочої поїздки на Житомирщину міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, Гриневич взяла участь в урочистостях з нагоди ювілею університету, що пройшли сьогодні у літній естраді «Ракушка» Житомирського парку культури та відпочинку імені Гагаріна.

Відео дня

Виступаючи на заході, Гриневич, зокрема, зазначила, що цей заклад повинен випускати фахівців, повністю підготовлених до вимог сучасності.

«Кожен день народження – це момент, коли потрібно думати про майбутнє. І зважаючи на те, яких фахівців готує цей університет, він мусить бути націлений на майбутнє. Тому що саме галузь сільського господарства, наше ставлення до природи і до тих неймовірних багатств, які має Україна, спрогнозує, як далі ми будемо розвиватися. А цей розвиток може бути лише інноваційним», – цитує Гриневич прес-служба Житомирської ОДА.

Читайте такожУ Житомирі відкрили науково-дослідницький центр з вивчення дії медпрепаратів та аналізу лікування хронічних хвороб

На переконання Гриневич, наразі наука повинна тісно співпрацювати з бізнесом, і, зокрема, з аграрним.

«Для університету дуже важливо пам’ятати про трикутник: освіта, наука і бізнес. Тут дуже важлива співпраця із аграрним бізнесом, який сьогодні зацікавлений саме в нових технологіях і в таких фахівцях, які будуть їх впроваджувати», – наголосила Гриневич.

За словами міністра, за останні два роки Житомирський агроекологічний університет піднявся на 20 позицій в рейтингу «ТОП-200 університетів України».

«Подальші ж перспективи університет буде мати, якщо входитиме у міжнародний контекст і буде прив’язуватися до великих завдань нової, європейської України»,- вважає Гриневич.

Також навчальний заклад привітали з днем народження голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, народні депутати України та керівництво Житомира.

Викладачі університету за високі досягнення у роботі отримали відзнаки від Міністерства освіти і науки, від облдержадміністрації, від обласної та міської ради.

Довідка. Житомирський національний агроекологічний університет – єдиний в Україні аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний на Житомирщині національний вищий навчальний заклад, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся України - Житомирської, Рівненської, Волинської областей. Нині це великий комплекс з розвинутою інфраструктурою, куди входять 8 факультетів , 42 кафедри та 85 їх філій , а також 5 Науково-інноваційних інститутів.

У межах міжнародного партнерства університет співпрацює з Японією, Німеччиною, Швецією, Польщею, Італією, США, Великобританією, Францією, Данією, Нідерландами, Литвою, Росією та іншими країнами. Важливим напрямом міжнародної діяльності є надання можливості студентам вивчення новітніх сільськогосподарських технологій та організації приватного бізнесу при проходженні виробничої практики у фермерських господарствах Великобританії, Німеччини, Франції, Данії, Нідерландів, Польщі, Швейцарії та США.