Журналісту повідомили про підозру за низкою статей / фото ssu.gov.ua

У Житомирі суд заарештував без права внесення застави місцевого блогера-журналіста, який підозрюється в тому, що за вказівкою російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, вчора ухвалою Корольовського районного суду Житомира взято під варту особу, яка підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі склали присягу курсанти Житомирського військового інституту ім. Корольова (фото)

Як повідомляв УНІАН, вчора слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру в державній зраді житомирському блогеру-журналісту.

Як встановили правоохоронці, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання блогера правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами листування з російськими кураторами та підготовки антиукраїнських матеріалів. Також у зловмисника вилучено копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних статей, акти прийому-передачі робіт за обумовлений гонорар та банківські картки, на які перераховувалися гроші.

Блогеру-журналісту повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.