Міграційна служба обробляє всі звернення, що надходять на адресу гарячої лінії / фото УНІАН

Затримки з видачею закордонних паспортів є тимчасовим явищем, оскільки спричинені стрімким зростанням попиту. Про це повідомляється на сторінці Державної міграційної служби на сторінці у Facebook.

«Як вже повідомляла міграційна служба, сьогодні дійсно є затримки з видачею закордонних паспортів. Ці затримки є тимчасовим явищем, оскільки спричинені тимчасовим стрімким зростанням попиту на паспорти. Туристичний сезон + безвіз = кількість оформлюваних документів зросла у кілька разів», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ Україні видаватимуть ID-паспорти із вбудованим цифровим підписом, а до кінця року запрацює Mobile ID

Відео дня

У ДМС зауважили, що вже сьогодні спостерігається тенденція до суттєвого зниження попиту, «отже, найближчим часом повернуться до норми і строки видачі».

Крім того, у відомстві зазначили, що спільно з поліграфічним комбінатом "Україна" намагаються мінімізувати незручності через затримки видачі документів - міграційна служба обробляє всі звернення, що надходять на адресу гарячої лінії, натомість поліграфкомбінат здійснює закупівлю додаткового обладнання для персоналізації паспортів для уникнення затримок видачі у майбутньому.