фото Думская

У місті Чорноморськ (колишній Іллічівськ) Одеської області двом виправданим судом фігурантам справи 2 травня 2014 року - українцю Сергію Долженкову і росіянину Євгену Мефедову повідомили про підозру в сепаратизмі.

Як передає кореспондент УНІАН, коли колегія Іллічівського міського суду оголосила виправдувальний вирок всім обвинуваченим, до залу засідань увійшли правоохоронці і почали вимагати, щоб всі, крім фігурантів, їхніх адвокатів і працівників суду, звільнили приміщення.

Як пояснили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, в залі судового засідання прокуратура Одеської області повідомила про підозру двом фігурантам масових заворушень у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, спрямованих на порушення порядку, встановленого Конституцією Україна (ч. 2 ст. 110 КК України).

Відео дня

Прокуратура вже звернулася до суду про обрання зазначеним особам запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Також у прес-службі наголосили, що прокуратура категорично не згодна з рішенням суду і готує апеляційну скаргу на виправдувальний вирок.

Біля будівлі суду в Чорноморську зібралися кілька десятків представників патріотичних організацій, які заявляють, що не дозволять відвести виправданих судом підозрюваних.

Близько 200 правоохоронців зараз перебувають біля суду. Вони оточили будівлю.

Читайте такожПрокуратура готує апеляцію на виправдувальний вирок фігурантам "справи 2 травня"

За словами відомого в Одеській області активіста Сергія Стерненка, до суду прибув представник Генерального консульства РФ в Одесі Олександр Страхов. Стерненко стверджує, що помічник цього консула був озброєний, поліція припинила «спілкування» активістів з представниками диппредставництв.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня суд міста Чорноморськ (колишній Іллічівськ) Одеської області визнав невинуватими підозрюваних у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

На лаві підсудних перебували - 19 фігурантів, 5 з яких утримувалися в СІЗО. Ще один фігурант - Владислав Ільницький у серпні втік до Російської Федерації.