Умерова примусово утримували три тижні у психіатричній лікарні / фото Facebook Ilmi Umerov

Сторона обвинувачення просить суд засудити Ільмі Умерова до 3,6 року позбавлення волі умовно. Про це написав адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

«Обвинувачення просить суд визнати провину Ільмі Умерова за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ доведеною і засудити до 3,6 року умовно», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Сімферопольському суді у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова перейшли до дебатів.

Відео дня

Читайте такожУмеров: жоден "вирок" не забере у нас свободу

12 травня 2016 року так званий «прокурор» окупованого Росією Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ РФ порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм. Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, а також утримання у психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи Умерова викликали суспільний і міжнародний резонанс. Незважаючи на поганий стан здоров'я, зокрема, перенесену важку операцію на серці і цукровий діабет, Умерова примусово утримували три тижні у психіатричній лікарні. 21 березня 2017 року Умерову вручили обвинувальний висновок у його справі. 7 червня в Сімферопольському районному суді відбулося перше засідання по суті у справі Умерова.