Вибухи на складі боєприпасів у Калинівці / REUTERS

Кримінальне провадження, розпочате прокуратурою за фактом вчинення диверсії у військовій частині на Вінничині, передане за підслідністю до Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Розпочате 27 вересня військовою прокуратурою Центрального регіону України кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини у Калинівці Вінницької області передане за підслідністю до Управління Служби безпеки України у Вінницькій області за процесуального керівництва прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України", - зазначено у повідомленні.

Відео дня

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії для дослідження всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Читайте такожВ районі НС під Вінницею призупинили роботу потенційно небезпечних об'єктів

Водночас, як повідомила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook, слідча група підсилена працівниками центрального управління та регіональних органів спецслужби.

"Слідчу групу СБУ посилено досвідченими фахівцями з центрального управління та регіональних органів спецслужби. Наразі проводяться першочергові слідчі дії, у тому числі допитуються очевидці та інші свідки подій", - написала вона.

Також Гітлянська повідомила, що слідчі СБУ зможуть почати огляд місця події після розмінування території. "Спеціалісти розпочали роботи з розмінування території, що дозволить слідчим СБУ найближчим часом розпочати огляд місця події та призначити необхідні експертизи", - додала прес-секретар СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня о 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів і пожежу на території арсеналу Міністерства оборони поблизу міста Калинівка, що на Вінниччині. Як з'ясувалося, на відкритому майданчику зберігання боєприпасів військової частини А1119 вибухнули снаряди калібру 122 мм і 125 мм, виникла пожежа.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, травмовано двох людей, із зони можливого ураження було евакуйовано більш як 30 тисяч людей.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.113 Кримінального кодексу (диверсія).