dsns.gov.ua

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу Збройних сил України в Калинівці Вінницька області, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Читайте такожДиверсія чи недбальство: реакція соцмереж на вибухи в Калинівці"Під керівництвом військового прокурора Центрального регіону України організовані та проводяться невідкладні слідчі дії та першочергові заходи направлені на розкриття злочину. Відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, на території військової частини у місті Калинівка Вінницької області 26 вересня близько 21 год. 46 хв. стався вибух з подальшою детонацією боєприпасів, які знаходилися в сховищах та майданчиках відкритого зберігання.

Відео дня

За вказаним фактом військовою прокуратурою Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ст. 113 Кримінального кодексу ("диверсія"). Здійснення досудового розслідування у даному провадженні доручено слідчому відділу Управління СБУ у Вінницькій області.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснює група прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України.

Генеральна прокуратура України здійснює контроль за станом досудового розслідування цього кримінального провадження.

Внаслідок пожежі на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка постраждала одна особа, горіло чотири будинки. Із зони ризику евакуйовано вже понад 30 тис. людей.

Радник президента Порошенка Юрій Бірюков зазначав, що пичиною пожежі на складах боєприпасів у Калинівці міг стати безпілотний літальний апарат.

За цей рік це вже третя пожежа на військових складах. У ніч на 23 березня почалися вибухи на складах військової частини А1352, поблизу міста Балаклія Харківської області. Пожежу гасили декілька днів, а наслідки долають досі. Тоді також говорили про диверсію і безпілотник.

А 22 вересня горів склад військової техніки поблизу Новоянисоля Донецької області. Причиною пожежі вважають підпал.