Наслідки вибухів у Калинівці / REUTERS

Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території військового складу поблизу міста Калинівка Вінницької області не спостерігається.

Як повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, зведеним піротехнічним загоном ДСНС (108 чол. та 41 од. тех.) здійснюється очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 10-ти кілометровій зоні навколо арсеналу.

Читайте такожУ школах Калинівки відновили навчальний процес

Відео дня

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,3 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 341 заявку, виявлено та вилучено 720 вибухонебезпечних предметів.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 578 осіб та 304 од. тех.

2 жовтня відновлено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів. В повному обсязі відновлено газопостачання населених пунктів.

Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 5 км від м. Калинівка.

Як повідомляв УНІАН, пожежа і вибухи на відкритому майданчику зберігання боєприпасів військової частини А1119 поблизу міста Калинівка Вінницької області виникли ввечері 26 вересня. Постраждали двоє осіб.

Станом на ранок 2 жовтня, за даними ДСНС, на території військового складу відкритих осередків горіння не було, проте спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.