У МВС вважають, що замах на нардепа Ігоря Мосійчука є

Ввечері 25 жовтня о 22:15 біля редакції телеканалу «Еспрессо» на вулиці Адама Міцкевича в Солом'янському районі Києва стався вибух, в результаті якого постраждали чотири людини, включаючи депутата Ігоря Мосійчука.

Охоронець нардепа Руслан Кушнір, який був з ним лише один місяць загинув. Також при вибуху загинув капітан поліції, який жив поруч з місцем вибуху. Вибух стався після ефіру на телеканалі. За інформацією прес-служби Мосійчука, охоронець нардепа, який виявився співробітником полку особливого призначення, який ціною власного життя врятував людей.

Читайте такожЯк стався вибух, хто загинув і в якому стані поранені: все, що відомо про замах на нардепа Мосійчука в Києві (фото, відео)

Відео дня

Соцмережі вже відреагували на інцидент. Хтось називає це терактом, а хтось вважає, що поки рано звинувачувати у всьому "руку Кремля".

Як повідомляв УНІАН, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк назвав замах на Мосійчука терактом, який "могли зробити російські спецслужби".

Читайте такожМосійчук про замах на нього: живим залишився тільки завдяки загиблому охоронцю

Вибух кваліфікували як теракт, розслідуванням буде займатися ГУ СБУ в місті Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва. За попередньою оцінкою правоохоронців, вибухнув мотоцикл, припаркований біля автомобіля. Всі поранені були доставлені в лікарні з ушкодженнями різного ступеня. Мосійчук зараз перебуває у клініці "Борис".