Обсяг фінансування програми складає 32 млн 355 тис. грн / фото oda.zt.gov.ua

Житомирська обласна рада спрямувала 32 млн 355 тис. грн на фінансування програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2018-2022 роки.

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідне рішення сьогодні під час сесії проголосували більшість депутатів Житомирської облради.

У рішенні зазначається, що загальний обсяг фінансування цієї програми, що розрахована на 5 років, складає 32 млн 355 тис. грн. Для її виконання будуть залучені кошти обласного, районних, міських, селищних та сільських бюджетів. Зокрема, обсяг коштів обласного бюджету складе 18 млн 610,1 тис. грн.

Відео дня

Читайте такожВ інтернатах Житомирщини цього року в рамках реформування системи у 10 підготовчих та перших класів не набирали дітей

Згідно з програмою, у Житомирській області станом на 1 жовтня цього року на первинному обліку у справах дітей перебуває 3 тис. 23 дитини, які мають статус дитини-сироти, або дитини, позбавленої батьківського піклування. З них 2 тис. 171 дитина знаходиться під опікою та піклуванням громадян, 546 дітей виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних родинах. В інтернатних та інших закладах області перебуває 285 дітей вказаних категорій, на тимчасовому влаштуванні знаходиться 21 дитина.

Також в області 678 дітей зазначених категорій взагалі не мають житла. Впродовж 2018-2022 років 334 дитини, згідно із законодавством, потребуватимуть постановки на соціальний квартирний облік.

Загалом же рівень забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Житомирській області становить 77,72%.