СБУ відкрила справу за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України / фото УНІАН

Слідчі Служби безпеки України сьогодні, 4 грудня, допитали міського голову Львова Андрія Садового у справі про позначення на карті України «Д/ЛНР» під час Безпекового форуму.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, коментуючи допит в СБУ, Садовий зазначив, що з цього приводу також «будуть опитувати інших учасників форуму і спікерів».

Відео дня

Читайте такожУ Львові на форумі чиновник зчинив скандал через карту із окупованим Донбасом (фото)

«Мене питали, хто був серед учасників форуму, розказав про ряд своїх зустрічей, вони це все записали. Відкривати кримінальні провадження за фактом розміщення статей на європейських сайтах - такого в нашій країні ще не було. Наскільки мені відомо, завтра мої колеги з «Інституту міста» (аналітичний центр – УНІАН) мають йти на допити. Напевно, СБУ буде викликати всіх учасників, партнерів. Ви собі уявляєте, учасники форуму приїжджають з цілого світу підтримати Україну, а їм тут – кримінальну справу. Це шок. Це є насправді удар і в бік керівництва держави, і в бік Служби безпеки України. Хто це закрутив – мені важко сказати», - заявив Садовий.

Як повідомляв УНІАН, слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за фактом презентації на Безпековому форумі у Львові карти України із позначенням на ній тимчасово окупованих територій держави, як так званих «народних республік Донецької та Луганської».

Провадження відкрито за ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) щодо можливого розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території, або державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У справі про позначення на карті України «Д/ЛНР» під час Безпекового форуму на допит до СБУ на сьогодні, 4 грудня, було викликано мера Львова Садового.

Довідка УНІАН. У Львові 30 листопада стартував Lviv Security Forum, де обговорювався безпековий порядок в світі: чому існуючий не працює та яким буде новий.

Lviv Security Forum проходить з 30 листопада по 1 грудня у Центрі митрополита Шептицького.

Організатори Форуму: «Інститут просвіти», Український католицький університет, Інститут міста та Львівська міська рада.

Партнери Форуму: Фонд Ганса Зайделя та Чорноморський фонд регіонального співробітництва Black Sea Trust Фонду Джермана Маршалла.