Фото УНИАН

 

Протягом минулого року на лаві підсудних опинилися 307 членів організованих злочинних груп.

Читайте такожУ Нацполіції з‘явиться новий підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю Як повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України, про це заявив перший заступник голови НПУ – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін на відеоселекторній нараді, яка відбулася у суботу, 10 лютого, за участю керівників кримінальних блоків територіальних та структурних підрозділів поліції.

Відео дня

За минулий рік по лінії роботи карного розшуку направлено до суду 80 кримінальних проваджень стосовно організованих груп (у 2016 році – 61 кримінальне провадження). Оперативниками затримано 16 злочинних груп з міжрегіональними зв’язками, дев’ять груп, створених на етнічній основі, та дві групи з транснаціональними зв’язками.

Крім того, поліцейськими викрито та нейтралізовано 13 озброєних банд у дев’яти областях. Зокрема, зловмисники діяли на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернівецької областей. «На лаві підсудних опинилися 307 учасників ОЗГ, серед яких - 83 організатори. Затримані обґрунтовано підозрюються у вчиненні понад тисячі кримінальних правопорушень, у тому числі 860 тяжких та особливо тяжких», - зазначив Аброськін.