Суд

Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

За даними МЗС, рішення про перенесення засідання було прийнято у зв’язку з тим, що засуджених не змогли доставити до суду через раптове погіршення безпекової ситуації.

На тему: Суд у Лівії розглядає апеляцію 19 українців, звинувачених у співпраці з Каддафі

Відео дня

«За інформацією Посольства України в Лівії, через раптове погіршення безпекової ситуації засуджені не могли бути доставлені до місця проведення судового засідання. У зв’язку з цим було прийнято рішення про перенесення засідання на 3 липня», - йдеться в повідомленні.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України в Лівії, додали в Департаменті інформаційної політики.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 червня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс поінформував, що у Лівії розпочалося судове засідання у справі 19 громадян України, яких звинувачують у співпраці з режимом Муаммара Каддафі.

“Судове засідання розпочалося, однак ми ще не маємо даних про його результати”, - сказав він сьогодні зранку.

Довідка УНІАН. У червні 2012 року лівійський суд засудив 19 українців, двох росіян і трьох білорусів за пособництво режиму Каддафі. Засуджені заперечують висунуті їм звинувачення, стверджуючи, що прибули до Лівії працювати за контрактами в нафтовій галузі.