Віктор Пшонка

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко та голова Служби безпеки Олександр Якименко мають прозвітувати до кінця тижня про результати службових розслідувань щодо подій, що мали місце у Врадіївському районі Миколаївської області.

Про це сказав Генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час наради з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо подій, що мали місце на Миколаївщині, повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

На тему: У Врадіївці - нова спроба атакувати райвідділ міліції

Відео дня

«Окремо я вимагаю пояснень від ваших керівників структурних підрозділів, чому інформація про цей злочин стосовно 29-річної дівчини, не була у повному обсязі доведена до вашого відома, до відома керівництва прокуратури області одразу після того, як дані про нього вносилися до ЄРДР. Крім того, об’єктивного з’ясування потребує і той факт, що у спецповідомленнях із самого початку були відсутні згадки про зґвалтування дівчини. У разі якщо це халатність або ж умисні дії когось із ваших підлеглих, то за це має наступити і відповідальність», - сказав Пшонка.

Крім того, за його словам слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних провадженнях минулих років щодо загибелі дівчат, які розслідуються у Врадіївському районі.

Насамкінець, Генеральний прокурор зазначив, що надмірна політизація подій у Миколаївській області не сприятиме вирішенню проблеми.

«Лише слідчим шляхом, процесуальними рішеннями і вироками судів ми зобов’язані поставити крапку у вирішенні цієї ситуації», - сказав він.