Майже дві третини таких запитів пов'язані c забобонами і прикметами, наприклад [ чому не можна стригти чоловіка ] .

Пояснення забобонним заборонам користувачі хочуть знайти у зв'язку з різними важливими подіями в житті. Наприклад , [ чому не можна одружуватися в червні ] , [ чому не можна стригтися під час вагітності ] , [ чому не можна хрестити першу дівчинку ] , [ чому не можна поздоровляти заздалегідь ] . Також багато повір'їв стосується всього , що пов'язано зі сном і вночі.

Топ- 5 популярних запитів українців про забобонні заборони: Чому не можна ... , дивитися в дзеркало вночі , фотографувати сплячих , спати ногами до дверей , дарувати годинники , відзначати 40 років.

Відео дня

Крім заборон користувачі цікавляться повір'ями, які передбачають майбутнє. За останні шість місяців українці поставили Яндексу понад півтора мільйона запитів зі словами " прикмета" і " до чого " ​​.

Найчастіше шукали прикмети, пов'язані зі сновидіннями , - [ до чого сниться весілля ] , [ яка прикмета якщо в сні втратив ключі ] . Також запитували і про події , що відбуваються наяву. Наприклад , [ що за прикмета перегоріли одночасно всі лампочки в квартирі ] , [ голуб залетів у вікно яка прикмета ] , [ до чого свербить ліве вухо ] або [ до чого розбивається дзеркало ] . Які ще прикмети і забобони шукають українці : [ прикмети колі щось свербить ] , [ марновірство по відправленню поїздів у непарне час у хвилинах ] , [ чому не можна фотографувати немовлят у хмарах ] , [ муха потрапила в чай ​​прикмета ] , [ прикмета чхання правдива ] , [ прикмета якщо вночі загорівся смітник з квітами з весілля то це до чого ] , [ яка прикмета якщо в будинку квітка декабрист ] , [ що за прикмета коли читаєш заговір і пішов дощ ] , [ прикмета якщо іноді сверблять частини обличчя ] , [ прикмета червоне яблуко подароване в 1 класі ] , [ прикмета про білок ].

У компанії відзначили, що враховувалися запити російською та українською мовами.