Мельник

Про це повідомляє на своєму сайті народний депутат України Геннадій Москаль, посилаючись на інформацію Генеральної прокуратури України.

Він опублікував фотокопію відповіді прокуратури на його депутатське звернення, в якій ідеться, що Генпрокуратура України направила в США запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому стосовно екс-ректора Податкової академії.

/ Фото : moskal.in.ua

"До Генеральної прокуратури України 9 вересня 2013 року з Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про встановлення місцезнаходження на території США (м. Сан-Маркос, Каліфорнія) Мельника П.В", - зазначається у листі.

Відео дня

Москаль додає від себе, що Мельник виїхав до США як громадянин не України, а одної з прибалтійських країн, маючи на руках паспорт цієї країни. Тому, вважає нардеп, писати про правову допомогу в екстрадиції сьогодні може тільки та прибалтійська країна, громадянином якої Мельник в’їхав у США.

“Про повернення Мельника в Україну не може бути й мови, тому він втрачений для українського правосуддя назавжди. Історія з Мельником увійде в підручники з криміналістики та оперативно-розшукової діяльності як приклад повного провалу МВС…”, - пише Москаль.

На тему: В МВС не впевнені, що зможуть доставити Мельника в Україну

Довідка УНІАН. Мельника було затримано 27 липня під час отримання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника надягли електронний браслет для відстеження місця його перебування.

9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет.

14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук.