До ДБР направили плівки із записами голосів екіпажу літака Ан-26 – Таран

В Україні заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування трагедії.

До Державного бюро розслідувань (ДБР) направлено плівки із записами голосів екіпажу літака Ан-26, який зазнав катастрофи у Харківській області.

Читайте такожАвіакатастрофа Ан-26: до Харкова для ідентифікації тіл прибули 16 родин загиблихЯк повідомляє прес-служба Офісу президента, про це заявив міністр оборони Андрій Таран на селекторній нараді президента Володимира Зеленського за участю представників Кабінету міністрів і правоохоронних органів.

Таран поінформував президента, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи.

За словами міністра оборони, триває розшифровка бортових самописців літака. До ДБР направлені плівки із записами голосів екіпажу.

Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

Авіакатастрофа під Харковом: що відомо

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині.