Літак розбився 25 вересня у Харківській області \ фото facebook.com/olexiykucher.kh

У родичів загиблих у катастрофі Ан-26 під Чугуєвим на Харківщині сьогодні, 28 вересня, почнуть брати зразки ДНК, щоб ідентифікувати обгорілі тіла семи офіцерів та 19 курсантів. До Харкова вже прибули 16 родин загиблих.

Читайте такожОпубліковано офіційний список загиблих в авіакатастрофі під ХарковомЯк повідомляє ТСН, частину родичів, які прибули до Харкова, розмістили в готелі Міністерства оборони, інші розселились у родичів.

Зразки ДНК родичі загиблих мають здавати у центральному морзі. Буде відібрано 25 зразків. Тобто ідентифікувати потрібно фактично всіх загиблих окрім одного, курсанта Віталія Вільхового, який помер у лікарні. Як буде відбуватись забір ДНК і чи всі будуть здавати аналіз, поки що невідомо. Адже ще чотири родини не приїхали до Харкова. Експертиза триватиме близько трьох тижнів.  Де саме її будуть проводити, наразі не повідомляють. Не виключено що зразки доведеться переправляти в інше місто. 

Відео дня

Сьогодні також будуть обговорювати, як пришвидшити процес виплати грошової компенсації. Кожній родині загиблих обіцяють понад півтора мільйони гривень.

На борту літака були курсанти та екіпаж родом з 11 областей. Проте, найбільше загиблих - 12 з Харківської області. 

Авіакатастрофа Ан-26 біля Харкова

Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.Вижив лише один курсант.

Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами та неналежне технічне обслуговування літака.