Серед учасників концерту український гурт Go_A / фото REUTERS

На Площі Пілсудського у Варшаві у православний Великодній понеділок 25 квітня 2022 року з 19:00 по 22:00 (20:00 та 23:00 за київським часом) відбудеться благодійний концерт "Слава Україні. Сьогодні Україна то жінка".

Вхід на захід вільний для усіх бажаючих, також концерт можна буде подивитися онлайн.

Організатором концерту виступив Bank Gospodarstwa Krajowego.

"Ми присвячуємо цей концерт жінкам, які перебувають тут, у Польщі, розлучені зі своїми чоловіками, батьками та синами; які потребують підтримки, не лише фінансової, а й духовної та психічної", – сказала голова правління BGK Беата Дашиньска-Музичка.

За даними Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі, 96% біженців від війни з України, зареєстрованих у реєстрі PESEL, це жінки та діти. Тож концерт має на меті допомогти в тому числі і їм.

Зокрема, під час концерту відбудеться збір коштів для України. Гроші можна буде переказати за посередництвом BLIK, SMS та безпосередньо на спеціально створений рахунок: 91 1130 0007 0080 2394 3520 0002 (призначення переказу: Підтримка України, одержувач переказу: Національний банк України).

На сцені виступлять польські та українські зірки. Серед них: Уршуля, Юлія Белей, Юстина Стечковська, Ніна Матвієнко & Тоня Матвієнко, Грубсон, Антитіла, Джері Хейл, Таянна, Go_A, Аліна Паш та багато інших. З повним сиском учасників можна ознайомитися за посиланням.