Верещук прокоментувала ситуцію, коли чоловік йшов пішки з собакою / фото Facebook Yana Titarenko

Віце-прем'єр-міністр та глава Мінреінтеграції Ірина Верещук відреагувала на кричущий випадок, коли чоловікові довелося йти пішки з Херсонської області з собакою. Вона запевнила, що кожен охочий може евакуюватися.

"Коли ми організовуємо евакуацію, люди їдуть зі своїми тваринами. Ми знаємо, що часто це їх тримає в місці бойових дій. Були прийняті рішення, щоб допомагати людям і в вагони теж допускати з тваринами", - заявила чиновниця в ефірі телемарафону.

За її словами, інцидент з чоловіком і його улюбленцем прикрий й вона здивована, що за три дні йому ніхто не допоміг. Верещук запевнила, що влада працює над тим, щоб таких випадків більше не було.

Відео дня

"У цьому випадку, коли ми говоримо про кількість місць, кількість транспортних засобів – їх достатньо. Нам допомагають волонтери, допомагають міжнародні організації. У Херсонській області немає проблем, щоб евакуюватися", - підсумувала чиновниця.

Чоловік йшов пішки до Одеси з собакою - що відомо

Житель Херсона постраждав через підрив Каховської ГЕС, а його сім'я загинула від російської ракети. Він сам йшов пішки до Одеси, прихопивши тільки вівчарку.

Чоловіка з твариною не пустили в евакуаційні автобуси, бо у собаки не було намордника. За словами власника пса, він не просив нікого про допомогу, бо не мав на це моральних сил.

Вас також можуть зацікавити новини: