Мільська причетна до депортації дітей із Херсонської області/ depositphotos.com

До вивезення українських дітей з Херсонської області до Росії ймовірно причетна керівниця російського фонду "Архістратига Михайла", голова опікунської ради "Національного центру допомоги зниклим і постраждалим дітям" Олена Мільська,

Про це повідомляє видання "Проєкт", стверджуючи, що Мільська є дружиною голови МНС Росії Олександра Куренкова.

Як пише "Проект", Мільська брала участь в операціях з вивезення українських дітей з Херсонської області в окупований Крим та Краснодарський край Росії. Журналісти наголошують, що це вивезення було недобровільним.

Відео дня

"У жовтні 2022 року, перед здачею російськими військовими Херсона, волонтери центру Мільської разом із МНС Росії брали участь у вивезенні дітей із Херсонської області, переправляючи їх із Криму до Краснодарського краю. Про те, що вивезення дітей були насильницькими, розповідав журналістам директор Центру соціально-психологічної реабілітації у селі Степанівка (Херсонська область) Володимир Сагайдак: "Мені сказали, що якщо буде якийсь опір, приїдуть солдати, запакують нас разом із дітьми та відвезуть. Я не думаю, що ми можемо щось зробити проти автоматів. Тож подітися було нікуди. Мені сказали, що дітей вивезли до Генічеська — збрехали. Їх вивезли до Криму, Краснодарського краю, міста Анапи", – йдеться у статті.

Крім того, Мільська є засновницею мережі військової підготовки дітей - "Центрів розвитку військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді", що має 12 філій - від окупованого Донецька до Салехарда.

Навчання розраховане в першу чергу на школярів 14-18 років, де їм дають основи вогневої, інженерної, фізичної та психологічної підготовки, управління безпілотними апаратами, тактичної медицини.

Також видання розповідає, що Мільська "виступає за традиційні сімейні цінності, цензуру в інтернеті, таврує ЛГБТ, західні цінності та світську освіту", одночасно отримуючи доходи в мільярди рублів, "записані на літніх батьків", є володаркою дорогої нерухомості, автомобілів, аксесуарів й одягу.

Зокрема, вона володіє нерухомістю на Рублевському шосе (один із будинків видання оцінює в 600 мільйонів рублів) та автомобілями, загальна вартість яких оцінюється в 80 мільйонів.

Депортація українських дітей

Після захоплення певних територій України у 2022 році російські загарбники активно вивозили дітей на територію РФ та Білорусі. Зокрема, до центрів перевиховання та для всиновлення до російських родин. Як заявляють правозахисники, З тимчасово окупованих територій російські загарбники збираються вивезти до РФ 50 тисяч дітей.

Раніше Міжнародний кримінальний суд Гааги видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за незаконне вивезення українських дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: