Як підготуватися до зими? / фото ua.depositphotos.com

Прийдешня зима може стати важкою для України. Як пережити цей холодний період в умовах війни, розв'язаної Росією на території нашої країни, розповів лікар Євген Комаровський.

У новому випуску проекту "Балаканка" на каналі "Гроші" він закликав задуматися над системою опалення, подумати про альтернативні джерела опалення.

"Якщо ви плануєте будь-яку систему опалення з використанням відкритого вогню, тобто грубки, тобто ви плануєте грітися за допомогою вогню, ви повинні знати, як виробляється чадний газ, купити датчик чадного газу... Ви повинні знати, що ви не повинні грітися всякими духовками, газом, газовими пальниками. Ви повинні подумати про систему вентиляції приміщення", - закликав Комаровський українців.

Другий момент - громадянам України, за словами лікаря, варто подумати про теплий одяг і спальник. "Спальник - прекрасний спосіб економити тепло, зігрітися", - говорить він.

Комаровський каже, що необхідно подумати про багатошаровість одягу, теплі шкарпетки, термобілизну.

"Ви подумали про таке: на чому ви закип'ятите воду; куди ви наллєте окріп, чи є у вас є термос; що ви насипете в цей окріп... Друзі, давайте у вересні! Треба було в липні, але давайте у вересні!" - наголосив лікар.

З наближенням морозів стає дедалі зрозуміліше - цієї зими в будинках українців може бути дуже холодно. УНІАН з'ясував, як вже зараз можна утеплити свої будинки й у скільки це обійдеться.

Вас також можуть зацікавити новини: