Пашинського відправили під варту з правом внесення застави / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід ексдепутату Сергію Пашинському, якого підозрюють у незаконному привласненні та продажі конфіскованих державою нафтопродуктів.

"Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Сергія Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного Пашинського визначити до 25 квітня 2024 року, – зачитала рішення суддя.

Якщо екснардеп відмовиться вносити заставу, його залишать під вартою до 25 квітня. Відзначимо, що прокурор звертався до суду з проханням призначити Пашинському 60 діб тримання під вартою з можливою заставою у розмірі 299 999 000 гривень.

Справа Пашинського: що відомо

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Сергію Пашинському, бізнесмену Сергію Тищенку та іншим співучасникам у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації. 

За даними слідства, у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. Повідомлялося, що підозрювані домоглися передачі нафтопродуктів держпідприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб.

Після цього, державне підприємство продавало арештовану сировину за заниженими цінами підконтрольному організатору схеми компанії. Зазначається, що загальна сума збитків становить 967 млн грн.

Вас також можуть зацікавити новини: