Фермер не залишив кіз, евакуював на Волинь /фото ua.depositphotos.com

Півтори сотні кіз евакуював фермер з Донеччини. Разом із тваринами він подолав понад тисячу кілометрів й оселився в одному із сіл на Волині.

Як йдеться в сюжеті ТСН, сюди його запросив місцевий фермер. Невдовзі обидва підприємці планують разом варити сир.

Сергій до війни Росії проти України жив у Донецьку, а після окупації міста виїхав звідти та пішов воювати. А як повернувся до мирного життя, взявся розводити кіз. Але за кілька років село, яке лише за 15 км від фронту, довелося залишити. 

На Волині разом зі своєю отарою він вже понад місяць, сюди чоловіка покликав місцевий фермер Іван, з яким вони досі навіть не бачилися. Волинянин стежив за колегою у соцмережах. Дорогу у тисячу кілометрів фермер з тваринами подолали легко, важче було козам звикнути до іншого клімату. 

Зараз обидва фермери облаштовують приміщення для зимівлі кіз, а ще будують плани - розпочати виробництво крафтових сирів та ковбас й запрошувати до себе на гостини туристів.

Як фермер пригнав з Донбасу на Волинь отару овець

У серпні 2022 року фермер з Донбасу Володимир Альохін через бойові дії був змушений залишити домівку. Та свою отару вівчар не покинув. Спочатку його отара налічувала 520 голів, але після одного з обстрілів він втратив 100 тварин.

З вцілілими тваринами пройшов понад 50 км, а потім найняв вантажівку, яка завезла овець на Волинь до знайомого фермера.

Вас також можуть зацікавити новини: