Французького каякера спіймали у Ренійському порту  / фото ДПСУ

В Одеській області, у Ренійському порту, затримали громадянина Франції, який подорожував на каяку. Як повідомив УНІАН начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону ДПСУ Ігор Перегняк, незвичного порушника виявили на річці Дунай в Одеській області.

"На своєму двомісному каяку 43-річний громадянин Франції зайшов в акваторію Ренійського порту. Іноземець повідомив, що втратив орієнтир та випадково порушив кордон", - каже Перегняк.

Француз розповів, що йшов з німецького міста Ляйпхайм та планував через Тульчинське гирло потрапити в Чорне море. Всього його подорож тривала 51 день. 

Відео дня

Чоловік стверджує, що по дорозі він час від часу пришвартовувався до берега різних країн Єврозони для поповнення запасів провізії, та не помітив, як опинився в Україні.

Зараз прикордонники оформили на француза документи адмінпровадження. Після розгляду справи судом іноземця передадуть в порядку реадмісії до Румунії, звідкіля він потрапив на Одещину. 

Французького каякера спіймали у Ренійському порту  / фото ДПСУ

Як повідомляв УНІАН, раніше на Одещині затримали чоловіка, який збирався "відбути" до Румунії по Дунаю на надувній подушці. Затримали 42-річного жителя Дніпропетровщини під час незаконного перетину державного кордону через річку - він був вже на березі та збирався відправитися у небезпечну подорож. У телефоні мандрівника містилася світлина з кресленням маршруту руху до Румунії, що проходив саме через Дунай.

Подолати величезну річку порушник планував вплав - на надувній гумовій подушці, яку в нього була при собі.

Прикордонників затриманий намагався запевнити, що хотів дістатися родичів, які перебувають в Європі, але, скоріш за все, він просто намагається уникнути призову. 

Дунай - друга за довжиною і площею басейну річка Європи (довжина - 2 тис. 961 км). Річка бере початок у Німеччині, в горах Шварцвальда. Далі тече через столиці Центральної та Східної Європи - Відень, Братиславу, Будапешт і Белград, і вливається в Чорне море через дельту Дунаю в Румунії та Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: