/ скріншот

Краса своїми руками. Як зберегти молодість без ін’єкцій і пластичного хірурга

20:30, 04.10.2020
6 хв.

Якщо ви думаєте, що здорове та гладеньке обличчя – це дорого, складно і потребує хірургічного втручання, ви помиляєтесь. Самомасаж, тейпінг, фейсбілдинг – карантин зробив альтернативні види омолодження значно популярнішими. І вони дійсно працюють.

Знаменитості переконують, що «зробити лице» можна і без втручання пластичного хірурга. Під час карантину багато з них вийшли в мережу, розповідаючи і демонструючи на собі, як саме доводиться тримати себе в тонусі. Джесіка Альба плескала себе по підборіддю, Оля Полякова щипала шкіру обличчя, а модель Карлі Клосс робила масаж каменем… Точніше – милим рожевим скребком гуа-ша…

/ скріншот

Зірки запевняли, що цього досить, аби мати чудовий вигляд. Звісно, на перший погляд, повірити у це важко. Тож кореспонденти ТСН.Тижня вирішили тісніше дослідити ці процедури і перевірити на собі, чи здатна така «косметологія майбутнього» скинути з десяток років.

Доволі часто, коли жінці «стукне» тридцять, в голові наче щось перемикається. І починається уважне вдивляння у своє обличчя і погоня за ідеалом. Так жінки міцно потрапляють на гачок індустрії краси. Та чи справді в цьому забігу за вродою можна виграти кілька років?

Відео дня

Ольга Ткаченко, чекаючи на свій ювілей у 45 років, взялася за себе. Спочатку схудла на 20 кілограмів. Вони злетіли, як і не було. Але лишень на тілі. Обличчя не худло.

«А я хотіла бути ягідкою-ягідкою, в самому соку… Але лице… Воно начебто плило», - розповідає вона.

/ скріншот

Вихід, як не дивно, знайшовся під час карантину. Він зачинив усі салони краси, тож Ольга, шукаючи альтернатив, натрапила в інтернеті  на спорт для… обличчя.

«Зранку ти собі формуєш, ліпиш гарне лице», - каже вона.

Тренування для мімічних м'язів Оля не припиняє вже кілька  місяців. І результат, як кажуть, на обличчі.

/ скріншот

«Я молодець! – переконана жінка. – Я отримую компліменти, бачу захоплення в очах чоловіків… Звісно, робити самомасаж не лінь, якщо це дає тобі стільки позитивних емоцій, якщо тебе це радує».

Втім, це займає немало часу. І хоча в роботі над красою не кожна жінка готова перебороти свою лінь, ТСН.Тиждень радить згадати дитинство. Адже, щоб насправді отримати вроду без всіляких ін’єкцій, дорогезних кремів і пластичних операцій, треба кривлятися перед дзеркалом, робити на обличчі аплікації і гратися різними бьюті-іграшками.

Здається – пустощі. Але насправді – серйозні процедури.

«Це чіткий алгоритм. Шаг вліво, шаг вправо – «розстріл»», - розповідає косметолог Олена Романова.

Окрім цього, обличчя можна… накачати у спортзалі. Адже запорука молодості – це не лише оксамитова шкіра, а, передовсім, міцні м’язи. На обличчі і шиї їх аж 57! Серед них є елеватори, які підіймають шкіру, і депресори, які тягнуть шкіру донизу. Тому, якщо тренувати наші м’язи, цей процес ми гальмуємо. І як при справжньому тренуванні буде навіть кріпатура.

/ скріншот

«Ваші щічки будуть боліти. Ви будете їх особливо відчувати, коли будете посміхатися. Будете відчувати, що там є м’язи», - розповідає співвласниця косметичного салону Тетяна Буряк.

Косметолог Олена Романова вже 30 років у професії і весь час працює над тим, аби робити жінок красивими не уколами чи апаратами, а масажами і тренуванням. Вона підкреслює, що це – щоденна, щотижнева праця.

Жмакати собі щоки і лоб як заманеться - не можна. Ці вправи треба робити чітко по масажним лініям. «У мене часто запитують, чи можна масажем розтягнути шкіру. Не можна. Але відтягнути м’язи від їх фізіологічного кріплення – можна», - каже Романова.

/ Скріншот

Найчастіше жінки хочуть виправити верхню частину обличчя – підняти брови, прибрати морщинки на лобі. Вправи для цього не надто складні: двома пальцями намацайте м’язи брови і акуратно підіймайте догори.

Це одна топова проблема – друге підборіддя. Про метод його «підтяжки» багатьом жінкам у дитинстві розповідала мама – треба плескати себе по підборіддю. Але тут є секрет. Коли плескаєш, треба посміхатися! Інакше з’являться так звані вуха бульдога.

«Треба не ботокс колоти, а вчитись розслабляти м’язи», - переконана Олена Романова.

Тож якщо вивчити всі лінії та правильні рухи, ви хоч щоранку зможете наводити природну красу самостійно. Але, як і під час спорту, зважайте на своє здоров’я.

Ще один метод омолодження спеціалісти називають майбутнім косметології. Це тейпінг. Коли на обличчя клеять веселі різнобарвні смужки.

/ скріншот

Але не намагайтеся наліпити на себе, наприклад, скотч. Бо відривати будете разом зі шкірою. «Скотч й ізоляційна стрічка не тягнуться. А за рахунок того, що тейп тягнеться, ми можемо наш м’яз і скоротити, і розтягнути», - розповідає ТСН.Тижню експертка з тейпування обличчя та тіла Антоніна Орловська.

До речі, спочатку тейпінг не мав нічого спільного з красою. Різнобарвними смужками лікували забиті коліна та розтягнену спину професійні спортсмени. А потім справедливо подумали: на обличчі ж теж є м’язи!

Щоб «вирівняти» ваш емоційний лоб, знадобляться знання з геометрії, щоб зробити заміри, й рукоділля, щоб вирізати й наліпити.

/ скріншот

Крім того, Антоніна Орловська зауважує, що тейпом можна «виховати міміку». Правда, і тут потрібна чимала самодисципліна. Тому що виховувати нову звичку треба по вісім годин протягом 21 дня!

Втім, найсекретніший секрет нашої краси, якщо не хочете витрачати час на всі ці тейпи і масажі, - це постава.

«Перше, з чого ми починаємо, ми вирівнюємо свої тіло в просторі. Розкриваємо грудний відділ, ставимо на місце плечі», - розповідає тренер з краси і здоров’я Світлана Реверук.

А ще, якщо не хочете зморшок, позіхайте як леді.

Цілий тиждень кореспонденти ТСН.Тиждень практикували на собі всі ці тренування. «Якщо чесно, десять років я ще не скинула. Однак деякі зморшки і справді розгладились», - каже Ніна Грушецька.

Тож застосовувати ці засоби для збереження краси варто. Як мінімум, з’явиться звичка усміхатися частіше і правильно.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся