Мати загиблого українського воїна здійснила мрію сина після його смерті (відео)

Мама воїна каже, що великого прибутку від відкритого закладу не очікує. Аби лише люди знали, завдяки кому Харків сьогодні вільний.

У Харкові відкрилася кав’ярня пам’яті - так мати загиблого бійця спецпідрозділу "Кракен" здійснила мрію свого сина. Заклад Олена Авілова назвала його позивним – "Паломник".

Як йдеться в сюжеті ТСН, прикрашене кафе пікселем, маскувальними сітками, а також десятками світлин загиблих побратимів сина. Відвідувачі приходять не просто випити кави, а й згадати полеглих та вшанувати їхню пам’ять.

Військовий Авілов Андрій загинув 5 вересня під час звільнення Балаклії Харківської області. Вже 5 місяців його мати щоразу, коли приїздить, привозить на могилу улюблений напій сина - каву з молоком. Жінка розповідає, що у її сина була мрія - відкрити або кальянну, або кав'ярню. "Це місце - не бізнес, це місце пам'яті", - каже вона.

Сюди приїжджають не просто випити кави, а згадати своїх побратимів та підтримати матір, що втратила сина. Одразу на вході до закладу - стіна пам'яті, тут фото загиблих бійців спецпідрозділу "Кракен".

Як рідні загиблих бійців допомагають Україні й підтримують інших військових

Раніше на Прикарпатті мати загиблого Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних.

А вдова українського військового Анастасія Лепендіна частину грошей після смерті чоловіка передала волонтерам для підтримки ЗСУ. 

Марія Пешко з Рівненської області втратила на війні єдиного сина. І на спомин про нього зробила подарунок дітям-односельцям - спортивний майданчик.

Вас також можуть зацікавити новини: