Мати загиблого українського Героя вразила своїм вчинком - зробила цінний подарунок дітям у селі (відео)

Марія Пешко з Рівненської області втратила на війні єдиного сина. І на спомин про нього зробила подарунок дітям-односельцям. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, жінка, коли отримала кошти після загибелі сина, збудувала сучасний спортивний майданчик в селі Орв'яниця. Його звели біля школи, де навчався загиблий герой.

Івану Клюйку було 35 років, він віддав життя за Україну. Він стояв на захисті країни на сході. Загинув на Великдень під мінометним обстрілом росіян, евакуюючи поранених бійців. 

"Їх поставили на нульові позиції, це досвідчені хлопці. І там почалися дуже сильні бої", - розповідає мати полеглого Героя. 

Іван колись був строковиком, а згодом - воював в АТО. Торік знову підписав контракт і вже мав повертатися додому. Але почалася повномасштабна війна. Напередодні смерті, каже мати Івана, він зателефонував своїм друзям й сказав, що, напевно, вже звідти не вийде. 

Ольга - дружина Івана. У шлюбі вони встигли прожити лише два роки. Коли після загибелі Героя свекруха та невістка отримали компенсацію, думали недовго: вирішили зробити щось корисне у селі.  Поруч зі спортмайданчиком учителі встановили пам'ятну стелу Івану Клюйку. 

Як рідні загиблих бійців домомагають Україні

Раніше на Прикарпатті мати Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних. На цю справу Наталя віддала гроші, які отримала як компенсацію після загибелі сина. Вона згуртувала біля себе небайдужих людей. 

А вдова українського військового Анастасія Лепендіна знайшла сили не лише жити далі, а й допомагати іншим захисникам. Коли вона отримала державну компенсацію, значну частину грошей передала волонтерам для підтримки ЗСУ. Завдяки цьому донату у наших бійців з'явились авто та тепловізори.

Вас також можуть зацікавити новини: