Мати загиблого бійця / Скріншот

На Прикарпатті мати Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних.

Як йдеться в сюжеті ТСН, на цю справу Наталя віддала гроші, які отримала як компенсацію після загибелі сина. Вона згуртувала біля себе небайдужих людей. 

Її син Степан Тарабалка звання Героя України отримав посмертно. Він загинув 13 березня у бою з рашистами у районі Житомира. Оговтатися від втрати мати досі не може, вона вірить, що її син повернеться живим, адже поховала його у закритій труні.

Робота над оздоровчим центром стала для матері загиблого бійця порятунком. Довкола себе вона зібрала друзів, знайомих, мешканців села. Разом вони прибирають, ремонтують та фарбують будівлю. Нині волонтери облаштовують лише перший поверх, тут працюватиме масажист. Будуть тут й тренажери для фізичної реабілітації поранених. Лікарі готові працювати безкоштовно.

Головне - тут надаватимуть психологічну допомогу тим, хто пройшов пекло війни або втратив рідних. Це будуть не сеанси у кабінетах, а посиденьки за чаєм з психологом. Є й кімнати для арт-терапії.

Як вдова військового зворушила українців своїм вчинком

Раніше вдова українського військового Анастасія Лепендіна знайшла сили не лише жити далі, а й допомагати іншим захисникам. Коли вона отримала державну компенсацію, значну частину грошей передала волонтерам для підтримки ЗСУ. Завдяки цьому донату у наших бійців з'явились авто та тепловізори.

Вас також можуть зацікавити новини: