"Ми перетнули межу": екс-командир роти батальйону "Айдар" назвав важливий нюанс мобілізації

За його словами, Україна тепер має воювати еквівалетною кількістю військових.

Україна вже вичерпала час, коли могла воювати проти переважаючих сил ворога. Зараз необхідна еквівалентна кількість бійців.

Як повідомив екс-командир роти батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни Євген Дикий в ефірі "Українського радіо", обговорення законодавчих ініціатив щодо мобілізації "відстали від життя більш ніж на рік".

На його думку, це мало відбутись у жовтні 2022 року. До вересня 22-го року був шанс, що українці можуть провоювати цю війну і перемогти силами тих людей, які масово пішли до армії навесні-влітку 2022 року. Коли у вересні Путін розпочав в Росії масову мобілізацію, то далі було очевидно, що нам теж цього не уникнути.

"Є речі, через які не перестрибнеш. Воювати значно меншими силами, ніж у ворога, можна якийсь час, але ми його вже більш ніж вичерпали. Нам треба виставити еквівалентну кількість бійців, а по-хорошому ще й створити перевагу. Можливо, я когось здивую, але ми весь цей час воюємо меншою кількістю солдатів, ніж у нашого ворога. І всі успіхи, які ми здобули, ми здобули в меншості. Але всьому є межа і ми її давно пройшли", - зазначив Дикий.

Закон про мобілізацію  - останні новини

Раніше Гончаренко заявляв, що Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики вважає, що в законопроекті про мобілізацію є корупційні ризики.

Це підтвердила голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, яка зазначила, що дійсно в урядовому законопроекті про мобілізацію виявлено низку проблемних норм, які можуть призвести до корупційних ризиків.

Також, за словами Гончаренка, недоліки знайшов і Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Там проголосували за те, щоб рекомендувати профільному комітету доопрацювати його з урахуванням альтернативних законопроектів.

Вас також можуть зацікавити новини: