Митрополит УПЦ МП Павло: хто він насправді та в які гучні скандали втрапляв (відео)

Раніше жодного покарання ані за суперечки з копами, ані за перепони роботі журналістам митрополит Павло не отримав.

Два місяці митрополит Української православної церкви Московського патріархату Павло проведе під домашнім арештом. Таке рішення ухвалив суд. Священнику закидають розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також виправдовування збройної агресії Росії в Україні. Слідство у справі митрополита, справжнє імʼя якого Петро Лебідь, триває.

Хто ж такий митрополит Павло та про найгучніші скандали, повʼязані з ним, відомо, розповіли в сюжеті "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна".

Митрополит УПЦ МП Павло народився на Рівненщині, світську освіту здобув у Луцьку, а релігійну - у Московській духовній семінарії. Після семінарії Павло став настоятелем Успенського храму на Волині й на першому місці роботи одразу втрапив у скандал. За його головування в храмі знищили унікальний бароковий іконостас 18 століття.

У майбутньому цих скандалів буде десятки. У 2000-х майбутній митрополит встиг побувати не лише на церковних, а й на світських посадах. У 2008-му Павло потрапив у склад Київської міської ради комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту, а депутатський мандат отримав як член "Партії регіонів".

Лебідь у 2012-2013 роках регулярно прогулював засідання Київради, проте його депутатська картка використовувалась для голосування, що стало причиною конфлікту між столичними народними обранцями.

Найбільше конфліктів митрополит Павло мав з журналістами, багато - з кореспондентами 1+1. Утім зухвало він поводиться не лише з журналістами, на хамство наривались навіть поліцейські.

Жодного покарання ані за суперечки з копами, ані за перепони роботі журналістам митрополит Павло не отримав. Невідомо, чим закінчиться і нове слідство. Адже під прицілом СБУ священник вже був, і знову ж таки за розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Але санкцій за це він жодних не отримав.

Також священник - любитель шикарного життя, має маєток під Києвом і обожнює пересуватись власним "Мерседесом", саме за дорогу машину митрополита і прозвали в народі Паша "Мерседес". А днями владика засвітився у шарфі "Луї Вітон" вартістю щонайменше 400 євро, похизувався годинником за майже 40 тисяч євро і показав свій iPhone останньої моделі. Користувачі мережі вже жартують: "Намолив".

Ситуація довкола Києво-Печерської Лаври

Раніше було ухвалено рішення про виселення попів Московського патріархату з Лаври до 29 березня. Та вони не поспішають залишати Лавру, попри законне рішення про такий крок.

1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ.

Того ж дня, 1 квітня, Павлу обрали запобіжний захід - його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов'язанням носити електронний браслет.

Вас також можуть зацікавити новини: