Адвокат розповів, кого можуть повторно мобілізувати / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Названо категорію військовозобов'язаних осіб, яких можуть повторно мобілізувати.

Як зазначив адвокат Андрій Межиріцький, в Україні докорінно змінилася ситуація з правом на відстрочку у зв'язку з наявністю батьків дружини - осіб з інвалідністю.

"Фактично ця норма перестала працювати, оскільки у зв'язку з додаванням застереження "за відсутності інших осіб, зобов'язаних відповідно до Закону їх утримувати" чоловік ніколи не зможе отримати право на відстрочку, у зв'язку з тим, що відповідно до ст.202 Сімейного кодексу України такий обов'язок виникає у повнолітньої дочки, тобто дружини", - розповів він.

Відео дня

Отже, право на відстрочку в такій ситуації може виникати тільки в тому випадку, якщо дружина є непрацездатною, додав адвокат. І поки у військовозобов'язаного немає права на відстрочку, через 6 місяців з моменту звільнення зі служби в запас його можуть знову мобілізувати.

Мобілізація в Україні - новини

Нагадаємо, 28 червня 2023 року Верховна Рада прийняла закон № 9342, в якому йдеться про скасування права на відстрочку від мобілізації тим, хто має родичів з інвалідністю.

Також повідомлялося, що загальна мобілізація в Україні продовжена до 18 серпня 2023 року. УНІАН писав, кого можуть закликати в липні, і в кому українська армія зараз потребує в першу чергу.