В Україні граничний вік мобілізації - 60 років, наголошує адвокат / фото mil.in.ua

Адвокат Роман Сімутін відповів, який же в Україні граничний вік мобілізації - 45 чи 60 років. У своєму YouTube-каналі він розповів, що думки українського суспільства розділилися з цього приводу.

"Що  говорить закон? Граничний вік під час мобілізації - 60 років, а для вищих офіцерів - 65... Відповідно до частини 1 пункту 7 статті 22 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" під час особливого періоду граничний вік перебування на військовій службі від рядового до старшого офіцера - 60 років, вищого офіцера - 65 років", - наголосив правник.

Він додав, що трактування пунктів 1-6 частини 1 статті 22 вказаного закону, де зазначено, що граничний вік перебування на військовій службі, - до 45 років,  стосується виключно проходження служби у мирний час.

Відео дня

"Не має значення, чи проходили ви службу та досягли граничного віку, бо всі ми підпадаємо під дію пункту номер 7, який обумовлений особливим періодом", - каже Сімутін.

Мобілізація в Україні

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває воєнний стан та мобілізація. Призивати на військову службу можуть усіх військовозобов'язаних українців віком 18-60 років, якщо вони не мають відстрочки або законних підстав для її отримання або якщо вони виключені з військового обліку.

Під час воєнного стану українським чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за межі країни, проте є певні винятки

Вас також можуть зацікавити новини: