Де військовозобов'язаний має надавати військовий білет? / фото УНІАН, Олексій Іванов

Адвокат Тарас Никифорчук прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що в Україні без військового квитка ні полікуватися, ні працевлаштуватися чи одружитися не вдасться.

У своєму YouTube-каналі він заявив, що дійсно, на сьогодні під час одруження чоловік має надати відповідний документ з територіального центру комплектування - це або приписне свідоцтво для чоловіків віком від 18 до 27 років, або військовий квиток для чоловіків від 27 років. 

Така ж ситуація з розлученням. Тобто якщо чоловік і дружина хочуть розлучитися, вимагають документ з центру комплектування, щоб чоловік його надав.

"Щодо працевлаштування. Вже давно відомо, що для працевлаштування потрібно надати документ з центру комплектування. Тобто треба надати той же військовий квиток або приписне свідоцтво. Якщо таких документів немає - на роботу не беруть", - заявив адвокат.

Никифорчук наголосив, що лікарі мають приймати пацієнтів навіть без військового квитка.

Які документи мають надати роботодавцю військовозобов'язані чоловіки в Україні:

  • призовники - приписне посвідчення;
  • військовозобов'язані - військовий квиток або тимчасове посвідчення;
  • резервісти - військовий квиток.

7 лютого 2023 року Верховна Рада подовжила на 90 днів дія воєнного стану та мобілізації. Тому масова роздача повісток в Україні продовжиться мінімум до 20 травня.

Вас також можуть зацікавити новини: