Влад Сентипал служить з 2013 року, пройшов АТО і повномасштабну війну / кадр з відео

Якщо Україна зазнає поразки, тим українцям, які не хотіли воювати у ЗСУ проти росіян, доведеться воювати у складі російської армії проти поляків і чехів. Таке попередження в інтерв'ю "Суспільному" зробив молодший сержант ЗСУ Влад Сентипал, який воював на передовій з 2014 року, а зараз працює в Закарпатському ТЦК.

Боєць поскаржився, що зараз цивільне населення "не дуже підтримує" військових з ТЦК, хоча там працюють насамперед ті, хто пройшли через фронт. Влад застеріг українців від підриву авторитету армії й спроб зупинити мобілізацію.

"Прийдуть росіяни й вони вже питати вас не будуть — хочете чи не хочете, про права, Конституцію. Вас просто будуть відправляти на інші війни. Якщо ви не знали, то Росія воює постійно і в різних точках світу. І є великий шанс, що ті люди, які виступають проти мобілізації, будуть воювати з поляками, чехами, словаками, з військами НАТО", — зазначив військовий.

Відео дня

На думку Влада, українська армія вже довела, що боятися Росії не варто, а треба давати їй жорстку відсіч. При цьому він закликав не недооцінювати ворога. 

"Вони вміють воювати й мають у багатьох питаннях перевагу: жива сила, техніка, дрони. Та у них залишилася стратегія війни, яка побудована на подавленні. Вони кидають багато сил – а раптом щось вийде", — зазначив боєць.

Військові з ТЦК скаржаться на брак поваги до них

Як писав УНІАН, військові кажуть, що працювати в територіальних центрах комплектування (ТЦК) морально важче, ніж воювати на передовій. За словами військових, цивільні вороже ставляться до людей у формі, яких бачать у тилових містах.

Окрім словесної агресії трапляються випадки фізичних нападів. Наприклад, днями у Києві чоловік з ножем атакував мобільну групу одного з районних ТЦК столиці.

Вас також можуть зацікавити новини: