Контроль за дотриманням карантину в транспорті посилять / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Влада Києва посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті міста.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської держадміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника.

Він зазначив, що зараз у столиці спостерігається стрімке підвищення показників захворюваності на коронавірусну хворобу.

Відео дня

"Громадський транспорт - одне з місць, де можна заразитися хворобою. Саме тому закликаю дотримуватися масковий режим, користуючись ним", – підкреслив Поворозник.

Читайте такожЩо буде з карантином в Україні у 2022 році: прогнози експертів

Він нагадав, що користуватися громадським транспортом можуть пасажири за наявності "ковідних" документів:

  • негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигену терміном дії 72 години;
  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозової вакцини від COVID-19 (який може бути застосований протягом 30 днів з дати введення дози), або "жовтого" або "зеленого" covid-сертифіката;
  • документа про одужання від зазначеної хвороби.

"Штам коронавірусу, який сьогодні циркулює, має дуже високу контагіозність. Відповідно, швидкість його поширення збільшилася в рази. За словами фахівців, 70% осіб, що тестуються на наявність хвороби, отримують позитивний результат. Для того, щоб вірус поширювався не так швидко, необхідно дотримуватися маскового режиму у закритих приміщеннях, обробляти антисептиками руки та провітрювати приміщення. Незважаючи на те, що штам Омікрон має легший перебіг хвороби, ліжка у столичних лікарнях поступово заповнюються. Це говорить про те, що важких випадків усе одно досить багато", – зазначив Поворозник.

Він додав, що для контролю за дотриманням карантинних обмежень місто залучить працівників "Муніципальної охорони".

За минулу добу в Києві підтвердили 1552 нових випадки коронавірусу, померли в результаті захворювання 12 осіб. В Україні коронавірус виявили у 20 156 осіб, 150 - випадків - летальні.