"Не допустити стагнації": Подоляк пояснив причини зміни Залужного на Сирського

За словами радника керівника Офісу президента, необхідно переглянути тактику дій, яка не забезпечила результату торік.

Рішення президента Володимира Зеленського про системне оновлення керівного складу Збройних сил України, включно з головнокомандувачем, було необхідне з декількох причин. Про це у своєму Telegram-каналі написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, цей крок, зокрема, був викликаний необхідністю переглянути тактику дій, яка "не забезпечила в повному обсязі належного результату торік".

"Не допустити стагнації по лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої, знайти нові функціональні та високотехнологічні рішення, які даватимуть змогу утримати й розвинути ініціативу, а також важливістю запустити процес реформування управлінських принципів в армії", - уточнив Подоляк цілі змін у керівництві ЗСУ.

Звільнення Залужного

У четвер, 8 лютого, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних Сил України. Своїм іншим указом глава держави призначив на цю посаду Олександра Сирського.

Раніше у своєму зверненні Зеленський пояснив причини звільнення Залужного. За його словами, новий етап війни потребує нового підходу.

Також УНІАН повідомляв, хто такий Олександр Сирський. З початком бойових дій на Сході України Сирський був начальником штабу АТО. З літа 2022 року був одним із командувачів контрнаступом на Харківщині. У 2022-2023 рр. командував ОСУВ "Хортиця", керував обороною Соледару та Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: