Максим Жорін каже, що попри молодість кандидати на керівні посади в ЗСУ мають неоціненний бойовий досвід / скріншот

Попри відносно молодий вік, кандидати на керівні посади в Збройних силах України мають неоціненний бойовий досвід. Про це в інтерв'ю програмі "Тема з Мосейчук" розповів заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін.

Як відомо, у своєму зверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що мав розмову з бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. За його словами, усі вони "розглядаються на керівні посади в армії".

"В армії має бути постійний рост, має бути постійний рух знизу вверх. ... Полковники, молоді полковники. Ті, хто побачили війну від окопу і до управління вже бригадами. Або навіть сьогодні в нас є випадки, коли доводиться і спільними штабами, коли там вже більше, ніж бригада. Ось ці люди дійсно, це нове військове покоління", - вважає Жорін.

За його словами, ці люди ростуть, при цьому в них уже є власний досвід, який вони отримали на полі бою.

"Це дуже важливо. Його не зміниш жодною школою, в жодному інституті будь-якої країни. І куди б ми не поїхали, і скільки б ми не навчалися. Але те, що знають і те, що побачили командири на полі бою сьогодні за ось ці роки, то в них вже можна навчатися", - підкреслив майор.

Жорін додав, що всі перелічені Зеленським люди є кадровими офіцерами, і багатьма з них він брав участь у боях іще з початку АТО.

Звільнення Залужного і призначення Сирського

У четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський призначив нового головнокомандувача ЗСУ. Ним став генерал-полковник Олександр Сирський. Крім того, глава держави повідомив, що до керівництва армією приступає нова команда.

Також Зеленський пояснив причини звільнення Залужного. За його словами, новий етап війни потребує нового підходу.

Вас також можуть зацікавити новини: