В Одесі судитимуть екс-начальника главку ДСНС за недбалість, яка призвела до масштабних пожеж у місті

Зокрема, йдеться про пожежі в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров'я, в готелі "Токіо Стар" і в економічному коледжі. У цих резонансних пожежах загинули понад 30 людей.

До суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього керівника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, підозрюваного у службовій недбалості, що призвела до масштабних пожеж.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував співвласника готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі загинули 9 осібПро це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

Зазначається, що колишній чиновник, будучи відповідальним за державний нагляд у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежним чином виконував свої службові обов'язки, що спричинило тяжкі наслідки.

«У результаті його злочинної недбалості, системного невиконання персональних обов'язків та неналежного контролю за діями підлеглих в Одесі сталося три масштабні пожежі, в яких загинули люди», - повідомили в прес-службі.

Зокрема, в червні минулого року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров'я загинули 8 громадян, у серпні 9 людей загинули під час пожежі в готелі «Токіо Стар», і в грудні - 16 осіб в економічному коледжі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, яке розміщене в Миколаєві, за силової підтримки співробітників УСБУ в Одеській області (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Резонансні пожежі в Одесі

4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа, в результаті якої загинули 16 людей, постраждали більш ніж 30. Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі загоряння побутового електрообладнання.

Після пожежі з посади начальника Головного управління ДСНС в Одеській області було звільнено Віктора Федорчака. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела в Одесі до низки пожеж зі смертельними наслідками - в дитячому таборі «Вікторія», в Одеському обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в коледжі.