Готель згорів торік / Фото УНІАН

Київський районний суд Одеси заарештував Сергія Дурача - співвласника готелю «Токіо Стар», де влітку минулого року під час пожежі загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у прокуратурі, увечері 17 липня суд обрав запобіжний захід співвласнику готелю, якого затримали у міжнародному аеропорту «Одеса» 15 липня. Зокрема, за клопотанням прокуратури чоловік узятий під варту терміном на 25 діб.

Представник наглядового відомства наполягав на тому, що фігурант, якому підозру повідомили заочно, переховувався від слідства і тому був оголошений в розшук. Зазначалося, що Дурач має паспорт громадянина Болгарії, що може сприяти його від'їзду за кордон, щоб уникнути відповідальності.

Відео дня

Адвокат підозрюваного заявив, що той не переховувався, торік в Болгарію виїхав на лікування, а потім не міг повернутися в Україну через карантин.

Читайте такожПожежа у хостелі з заробітчанами: українців поселили у тимчасові житла (фото)

Крім того, представник захисту стверджує, що Дурач добровільно повернувся в Україну, щоб співпрацювати зі слідством і винним себе не вважає.

Заслухавши сторони, суд постановив помістити Дурача в СІЗО до 10 серпня.

У Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби УНІАН повідомили, що під час прикордонного контролю виявили громадянина Болгарії, який перебував у розшуку.

«При оформленні авіарейсу з Риму на громадянина Болгарії спрацювала одна з баз даних. З'ясувалося, що його розшукували за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України», - повідомили в управлінні.

Надалі, як зазначили в управлінні, стало відомо, що іноземця ще з минулого року розшукують правоохоронні органи, як фігуранта кримінальної справи за порушення правил пожежної безпеки в Одеському готелі, в результаті якого загинули люди.

Представник прокуратури підтвердив УНІАН, що Дурач, прибувши з Риму, скористався своїм громадянським болгарським паспортом. При цьому, за даними джерела, фігурант також є громадянином України.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. Серед них – жителі Одеської області (хлопець, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р.), також – 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р. н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна донька.

Співвласник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик були заарештовані і поміщені в СІЗО. Ще одному співвласнику готелі Сергію Дурачу і головному інженерові заочно повідомлено про підозру. Також серед підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт, а 27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Чорного.

15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт Чорного і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн 23 червня 2020 року райсуд відмовився продовжити йому запобіжний захід.

1 липня 2020 року стало відомо про завершення розслідування відносно двох співробітників і співвласника готелю «Токіо Стар» (Чорного).

Увечері 15 липня в міжнародному аеропорту «Одеса» був затриманий співвласник готелю «Токіо Стар», який переховувався від слідства. Його затримали під час проходження відповідного контролю пасажирів, які прибули з Риму.