Уряд ухвалив важливе рішення щодо безпеки закладів освіти / фото УНІАН

Кабінет міністрів схвалив концепцію безпеки закладів освіти.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. "Мова йде не лише про розбудову сучасних комфортних укриттів. Документ також передбачає нові підходи до пожежної безпеки, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності", - зазначив він.

За його словами, концепція дозволить впроваджувати чіткі алгоритми дій у разі небезпеки, додаткове навчання для вчителів та учнів про те, як діяти в різних ситуаціях.

Відео дня

Також він додав, що цьогоріч передбачено 1,5 млрд грн субвенції регіонам на облаштування в школах якісних укриттів. "Від місцевої влади очікуємо швидких результатів та ефективного використання виділених коштів", - наголосив він.

Важливі новини Україні - зараз це варто прочитати

Нагадаємо, на початку січня тодішній міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомляв, що в нашій державі майже 71% шкіл працюють в очному чи змішаному форматі, і цього року продовжиться облаштування укриттів у навчальних закладах.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Шкарлета, станом на грудень 2022 року 74,7% шкіл в Україні відповідали вимогам безпечного освітнього процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: