Додому повернулася медик, яка в полоні говорила тільки українською / фото Facebook / Сергій Волинський

Медик 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білінського Галина Федишин повернулася в Україну з російського полону. Вона потрапила до рук окупантів на "Азовсталі".

Повідомляється, що росіяни кілька разів імітували, що везуть її на обмін, але її повертали до місця незаконного ув'язнення. У полоні вона стійко дотримувалася своїх поглядів і розмовляла лише українською мовою. 3 січня дівчину все ж повернули в Україну. 

Командир 36 бригади Сергій "Волина" Волинський у Facebook зазначив, що додому повернулася Галина Федишин. За його словами, вона – остання дівчина-морпіх, яка перебувала в російському полоні.

Відео дня

"Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод "Ілліча", "Азовсталь" та пекельний полон...", – вказав військовий.

Бранців Кремля очікує медична допомога та реабілітація.

Обмін полоненими 3 січня 2024 - що відомо

У Координаційному штабі по поводженню з військовополоненими повідомили, що відбувся найбільший обмін полоненими. Україна повернула 230 українських військових і цивільних.

Серед них представників Збройних Сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби - 38, Національної поліції-1 і шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Вас також можуть зацікавити новини: