Винні батьки: координатор всеукраїнського опитування пояснив, чому подекуди його проводили діти

За словами Гагаріна, зафіксовано поодинокі ситуації, коли батьки, які мали працювати як інтерв'юерів, залишили біля виборчих дільниць дітей замість себе.

Координатор всеукраїнського опитування "5 запитань від президента" Артем Гагарін пояснив, чому його проводили діти.

Він написав на своїй сторінці у Facebook: «Друзі, стежу за процесом проведення опитування, надходять повідомлення про залучення до його проведення неповнолітніх дітей».

Читайте такожОпитування від Зеленського можуть проводити й неповнолітні - Денісова

За словами Гагаріна, було зафіксовано поодинокі ситуації, коли батьки, які мали працювати як інтерв'юери, залишили біля виборчих дільниць дітей замість себе для участі в опитуванні.

«Знаю один такий підтверджений випадок і кілька не підтверджених, інформація зараз перевіряється. Звичайно, такий вчинок з боку батьків - безвідповідальний і небезпечний для самих дітей. За таку поведінку на батьків буде складено адмінпротокол», - додав координатор.

Місцеві вибори в Україні і всеукраїнське опитування від Зеленського

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Одночасно з ними проводиться загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.

Кожному українцю пропонують відповісти на п'ять питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пояснила, що за згодою батьків ініційоване президентом всеукраїнське опитування можуть проводити й неповнолітні.