Неповнолітні можуть проводити опитування за згодою батьків / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пояснила, що за згодою батьків ініційоване президентом всеукраїнське опитування можуть проводити й неповнолітні.

Як повідомила омбудсмен у своєму Telegram-каналі, таке роз'яснення вона вимушена зробити через численні повідомлення у ЗМІ та соцмережах про залучення дітей до проведення опитування.

Читайте такожДо проведення "опитування від Зеленського" залучили школярів та підлітків – соцмережі

Відео дня

Денісова наголошує, що особи, які проводять опитування, є волонтерами. Омбудсмен додала, що законодавством передбачено, що громадяни віком від 14 до 18 років можуть здійснювати волонтерську діяльність за згодою батьків чи усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника.

"Таким чином, участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї дана батьками або іншими законними представниками дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною та безоплатною", - зауважила вона.

Місцеві вибори-2020 і всеукраїнське опитування

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Одночасно з ними проводиться загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.
  • Кожному українцю пропонують відповісти на п'ять питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах, чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони, чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб, чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих та чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.