Артем Лукашук і Іван Герецун принесли срібло і бронзу у стрибках в довжину / фото facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

У перший день змагань Invictus Games 17 квітня 2022 року українська збірна виборола 4 медалі.

Першим і зразу із золотою медаллю рахунок відкрив Родіон Сітдіков у штовханні ядра. З результатом 9,46 м він став кращим у своїй категорії, повідомляється на офіційній Facebook-сторінці української команди Invictus Games.

Ще дві медалі українці отримали у стрибках в довжину: Артем Лукашук з результатом 5,20 м став другим у своїй категорії, а Іван Герецун – стрибнув на 5.10 м і став третім.

Відео дня

Завершив результативний спортивний день Олексій Бобчинець, який у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,5.

Таким чином перший день змагань приніс нашій збірній чотири медалі – золоту, срібну та дві бронзові.

Про Ігри Нескорених

Ігри Нескорених (Invictus Games), засновані його високістю герцогом Сассекським в 2014 році, – міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, а у 2018 році – в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2022 рік.

Мета проекту "Ігри Нескорених в Україні" – створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проект розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни.