Цієї думки дотримується більшість громадян, незалежно від статі, віку та макрорегіону проживання / УНІАН, Євгеній Кравс

Абсолютна більшість українців - 61% - вважає, що Крим має входити до складу України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в оприлюднених під час прес-конференції результатах Всеукраїнського опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова.

"Абсолютна більшість українців (61%) вважає, що Крим повинен у майбутньому входити до складу України", - йдеться у результатах дослідження.

Відео дня

Зазначається, що цієї думки дотримується більшість громадян, незалежно від статі, віку та макрорегіону проживання.

Читайте такожСБУ напередодні Дня Незалежності дала кілька порад українцямПри цьому найменше політичне майбутнє Криму у складі України бачать люди віком за 60 років (54%) та мешканці Східної України (47%).

Найбільше ж у повернення Криму до складу України вірять молодь віком 18-29 років (67%) та мешканці Західної України (73%).

Водночас лише 6% громадян України вважають, що Крим повинен входити до складу Російської Федерації, що на 4% менше, ніж тих, хто вважає, що Крим повинен бути незалежним державним утворенням (10%).

*** Всеукраїнське опитування проведене Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова у період з 29 липня по 4 серпня. Було опитано 2 тис. 19 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих території АР Крим та частини території Донецької та Луганської областей.

Опитування проводилося методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів та є репрезентативним за основними соціально-демографічними показниками. Статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Вас також можуть зацікавити новини