Омельченко розповів, який сюрприз підготував Париж Києву на День Незалежності / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

На День Незалежності Париж готує кілька приємних сюрпризів для Києва та України, повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко.

В інтерв’ю LB.ua Омельченко розповів, що коли мер Парижа Анн Ідальго була в Києві, вона зустрічалася з президентом Зеленським, який вручив тоді Парижу відзнаку міста-рятівника.

"Ви пам’ятаєте, що в перші дні та місяці вторгнення Париж став прихистком для українських біженців, які звідти виїжджали до інших міст чи країн. Анн Ідальго пообіцяла назвати один зі скверів Парижа на честь столиці української держави міста Києва і народу України. Рада Парижа проголосувала за це рішення, і 24 серпня, на День Незалежності, його відкриють у самому центрі міста – поблизу Єлисейського палацу. Це прояв поваги, адже французи бажають назавжди вшанувати мужність українського народу", - сказав він.

Відео дня

Омельченко додав, що є ще одна гарна новина для України - на День Незалежності Ейфелева вежа буде світитися кольорами українського прапора.

"Таке відбуватиметься вже вдруге, і це безпрецедентне рішення: раніше на вежі можна було побачити лише кольори французького стяга. Жодна інша країна, окрім України, не вшановувалася так французами. Жовто-блакитне світло Ейфелевої вежі побачать в усьому світі", - уточнив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що Ейфелеву вежу у Парижі ввечері 14 липня 2022 року підсвітили українськими кольорами – під кінець масштабного святкування одного з головних свят французів Дня взяття Бастилії.

При цьому лунала пісня нашого переможця на "Євробаченні-2022" гурту Kalush Orchestra "Стефанія".

Вас також можуть зацікавити новини: