Брінк прокоментувала нічну комбіновану атаку окуапантів / фото УНІАН

На нічну комбіновану атаку російських окупантів по українській території  відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Всю ніч Росія безжально запускала ракети та безпілотники проти енергетичної інфраструктури України…Варварські зусилля Росії для позбавлення електроенергії мільйонів чоловіків, жінок і дітей, продовжуються безконтрольно", -  написала посол у соцмережі X.

Брінк наголосила на необхідності якомога швидше надати Україні допомогу на тлі масованих російських ударів. "Наша допомога потрібна зараз", - підкреслила вона.

Відео дня

Нічна комбінована атака

В ніч на 29 березня російські окупанти запустили по Україні БпЛА з кількох напрямків. Близько 4:00 стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет. Повітряна тривога тривала цілу ніч.

"Зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центрально та західному регіонах. Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних відключень", - повідомляє "Укренерго".

Як додав міністр енергетики Герман Галущенко, загарбники били по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Ціллю цього разу стали об’єкти генерації електроенергії. Наразі енергетики та рятувальники працюють над ліквідацією наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: