Посол США прокоментувала нічну атаку окупантів на Україну

Брінк зазначила, що всю ніч РФ запускала ракети та безпілотники проти енергетичної інфраструктури України.

На нічну комбіновану атаку російських окупантів по українській території  відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Всю ніч Росія безжально запускала ракети та безпілотники проти енергетичної інфраструктури України…Варварські зусилля Росії для позбавлення електроенергії мільйонів чоловіків, жінок і дітей, продовжуються безконтрольно", -  написала посол у соцмережі X.

Брінк наголосила на необхідності якомога швидше надати Україні допомогу на тлі масованих російських ударів. "Наша допомога потрібна зараз", - підкреслила вона.

Нічна комбінована атака

В ніч на 29 березня російські окупанти запустили по Україні БпЛА з кількох напрямків. Близько 4:00 стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет. Повітряна тривога тривала цілу ніч.

"Зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центрально та західному регіонах. Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних відключень", - повідомляє "Укренерго".

Як додав міністр енергетики Герман Галущенко, загарбники били по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Ціллю цього разу стали об’єкти генерації електроенергії. Наразі енергетики та рятувальники працюють над ліквідацією наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: